We lo­ve pia­di­ne!

leuk & snel - 00:33 min.

Dichtklappen, omvouwen of oprollen. Dit Italiaanse platbrood eten we op 3 manieren. Ook met de vulling kun je heerlijk variëren.

Recept:

Dichtgeklapt:
Verwarm de piadina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de helft van 1 piadina een ½ bol mozzarella (á 125 g) in plakjes, 1 zoete tomaat in plakjes, een paar blaadjes basilicum en 4 groene olijven in ringen. Vouw de piadina dicht. 

Dubbelgevouwen:
Verwarm de piadina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de helft van 1 piadina 2 á 3 plakken Parmaham,  ½ bol mozzarella (á 125 g) in plakjes, 1 zoete tomaat in plakjes en een paar blaadjes basilicum. Vouw de piadina dubbel en vouw nog een keer. 

Opgerold:
Verwarm de piadina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel 1 el rode pesto over 1 piadina en beleg met ½ bol mozzarella (á 125 g) in plakjes, 1 zoete tomaat in plakjes en een paar blaadjes basilicum (in de lengte, zodat je het makkelijk kan oprollen) rol op en snijd schuin door.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.