Bechamelsaus
Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus; een romige klassieker die je gemakkelijk zelf maakt met boter, bloem en melk. Lekker in lasagne en moussaka, en perfect als basis voor ragout en kaassaus. Grijp die garde en kloppen maar!

Bechamelsaus recepten

Bechamelsaus maken
Bechamelsaus maken

Bechamelsaus maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml volle melk
Zet producten op mijn lijst
  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
  2. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bechamelsaus maken

Bechamel is een witte saus. Na het zien van dit filmpje kun je zelf een bechamelsaus maken. Allerhande laat zien hoe je dit doet. Kijk mee en leer bechamel maken. Roux makenDe basisingrediënten van een bechamelsaus zijn boter, bloem en melk. Laat de boter in een ruime steelpan smelten en doe in 1 keer de bloem erbij. Roer voortdurend met een houten lepel tot een gladde massa. Dit noem je roux en maak je van gelijke hoevee...

01:19