Bechamelsaus
Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus; een romige klassieker die je gemakkelijk zelf maakt met boter, bloem en melk. Lekker in lasagne en moussaka, en perfect als basis voor ragout en kaassaus. Grijp die garde en kloppen maar!

Bechamelsaus recepten

Bechamelsaus
Bechamelsaus

Bechamelsaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml volle melk
Zet producten op mijn lijst
  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
  2. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bechamelsaus maken

Bechamel is een witte saus. Na het zien van dit filmpje kun je zelf een bechamelsaus maken. Allerhande laat zien hoe je dit doet. Kijk mee en leer bechamel maken. Roux makenDe basisingrediënten van een bechamelsaus zijn boter, bloem en melk. Laat de boter in een ruime steelpan smelten en doe in 1 keer de bloem erbij. Roer voortdurend met een houten lepel tot een gladde massa. Dit noem je roux en maak je van gelijke hoeveelheden boter en bloem. Bak de roux 3 minuten om de melige smaak kwijt te raken en blijf roeren om verkleuren te voorkomen. Melk toevoegenVoeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Voeg pas extra melk toe als de vorige melk helemaal is opgenomen. Roer tot een gladde, gebonden saus. De verhouding boter, bloem en melk is 1 staat tot 1 staat tot 10. Kort kokenLaat de bechamelsaus op heel laag vuur nog even koken en blijf roeren. Gebruik het liefst een vlamverdeler, want bechamelsaus verbrandt vrij snel. Breng de bechamel op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Zo maak je bechamelsaus. 
01:19