bewaar
Frambozen-balsamicomuffins
Frambozen-balsamicomuffins
bewaar

Frambozen-balsamicomuffins

Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

12 porties

60 g

gezouten roomboter

2

perssinaasappels

1

middelgroot ei

125 ml

karnemelk

250 g

witte basterdsuiker

250 g

zelfrijzend bakmeel

125 g

griesmeel

300 g

verse frambozen

12 tl

crema di balsamico

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

  • papieren cakevormpjes

  • satéprikker

Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.

2

Doe het rasp, 125 ml sap, de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop luchtig met een garde. Meng het griesmeel met het bakmeel en de suiker in een kom. Meng al roerend met een garde het sinaasappelmengsel in delen erdoor. Schep ⅔ van de frambozen voorzichtig door het beslag.

3

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Schep op elke muffin 1 tl crema di balsamico. Haal voorzichtig de satéprikker door het beslag zodat u een marmereffect krijgt. Verdeel de rest van de frambozen over de muffins en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstipIn plaats van crema di balsamico te kopen kun, je ook zelf balsamicosiroop maken: doe 50 ml balsamicoazijn met 20 g suiker in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.