bewaar
Couscous uit Trapani
Couscous uit Trapani
bewaar

Couscous uit Trapani

30 min. bereiden
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen

300 g

couscous

1½

visbouillontablet

600 ml

kraanwater

95 g

geroosterde amandelen

15 g

verse koriander

20 g

verse platte peterselie

100 ml

olijfolie extra vierge

250 g

cherrytomaten aan de tak

4 tenen

knoflook

2

uien

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Ontdooi de garnalen.

2

Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.

3

Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.

4

Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en even­tueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.

5

Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.

6

Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.