bewaar
Couscous uit Trapani
Couscous uit Trapani
bewaar

Couscous uit Trapani

30 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen

300 g

couscous

1½

visbouillontablet

600 ml

kraanwater

95 g

geroosterde amandelen

15 g

verse koriander

20 g

verse platte peterselie

100 ml

olijfolie extra vierge

250 g

cherrytomaten aan de tak

4 tenen

knoflook

2

uien

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Ontdooi de garnalen.

2

Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.

3

Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.

4

Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en even­tueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.

5

Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.

6

Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous uit Trapani

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig