bewaar
Griekse preiflan met witte kaas
Griekse preiflan met witte kaas
bewaar

Griekse preiflan met witte kaas

20 min. bereiden
35 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 dunne

preien

3

eieren

225 ml

room

1 el

gedroogde oregano

450 g

aardappelschijfjes

150 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien tot de helft in en spoel het zand eruit. Snijd de preien in stukken die net iets korter zijn dan de ovenschaal. Kook de stukken prei in water met zout 8 minuten. Giet ze af in een zeef en spoel ze met koud water na. Laat de prei goed uitlekken.

2

Klop in een maatbeker de eieren, room en oregano los en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken prei op de aardappels. Strooi de kaas over de prei en schenk het roommengsel erover.

3

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de flan in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade met bietenblad.