bewaar
Uiensoep met gruyèretoast
Uiensoep met gruyèretoast
bewaar

Uiensoep met gruyèretoast

Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'.

30 min. bereiden
5 min. oventijd
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

ui

25 g

ongezouten roomboter

250 ml

droge witte wijn

1½ liter

kraanwater

2

tuinkruidenbouillontabletten

1

vers stokbrood

100 g

gruyère

2 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'.

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 min. Schenk de wijn erbij. Laat 5 min. koken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Voeg in de soeppan het water en de bouillontabletten toe en laat 15 min. koken.

2

Snijd het stokbrood in schuine plakken (1 per persoon). Rasp de Gruyère kaas en strooi over de plakken. Bak de plakken 5 min. in oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van het brood.