bewaar
Knoflookgnocchi met haricots verts
Knoflookgnocchi met haricots verts
bewaar

Knoflookgnocchi met haricots verts

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappelen

1 teen

knoflook

2

eieren

75 g

bloem

4 sneetjes

witbrood

1 schaaltje

haricots verts

50 g

pijnboompitten

50 ml

olijfolie extra vierge

2 bakjes

verse basilicum

125 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in ca. 20 min. met zout gaar. Giet af, zet de pan op het vuur en stamp de aardappelen fijn. Draai het vuur uit. Voeg de knoflook en peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg nu de bloem en het broodkruim toe.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze in stukjes van 1 cm. Kook ze in een grote pan in 2 min. gaar. Schep de haricots verts uit de pan maar bewaar het water.

3

Bestuif een snijplank met bloem en maak van het deeg 3 rollen van ca. 2 cm doorsnede. Voeg, als het deeg te vochtig is, bloem toe. Snijd in stukjes van 2 cm en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water 2 min.

4

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocchi en haricots verts toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erboven en serveer direct.