bewaar
Boeuf stroganoff
Boeuf stroganoff
bewaar

Boeuf stroganoff

Toegegeven, dit gerecht kost even tijd, maar dan heb je mals gestoofd rundvlees met heel veel smaak.

25 min. bereiden
2 uur wachten
593waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

uien

4 tenen

knoflook

2

rode paprika's

500 g

champignons

1¼ kg

magere runderlappen

75 g

ongezouten roomboter

2 el

paprikapoeder

1

vleesbouillontablet

2 el

verse peterselie

50 ml

wodka

200 ml

crème fraîche

Toegegeven, dit gerecht kost even tijd, maar dan heb je mals gestoofd rundvlees met heel veel smaak.

Aan de slag

1

Snipper de uien, snijd de knoflook fijn, de rode paprika in blokjes en de champignons in partjes.

2

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit 1/3 van de boter in een grote braadpan en bak het vlees mooi bruin. Herhaal dit voor 2 tot 3 porties. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

variatietipMet deze varianten zet u de stroganoff in nog geen halfuur op tafel: vervang de magere runderlappen door runderreepjes naturel, roodbaarsfilet, kip- of kalkoenfilet of tofu.

variatietipFeestelijk met kalfsvlees. Neem kalfslappen en reken op een stooftijd van 1 uur. Lekker met geroosterde krieltjes en rucolasalade met zwarte olijven en crema di balsamico, een saus op basis van balsamicoazijn.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.