Ma­ca­ro­ni­sa­la­de met zalm en kom­kom­mer

(63) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen. Snijd de zalm in 12 repen. Boen en schil de komkommer en snijd in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit in een koekenpan olie en bak zalmrepen in 3 min. gaar. Laat de zalm afkoelen. Klop een saus van de halvanaise, olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak. Knip de tuinkers los. Schep de komkommer, bosui, saus en tuinkers door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmrepen erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 30-31

Macaronisalade met zalm en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­sa­la­de met zalm en kom­kom­mer

1
1
  • 400 g macaroni grande
  • 250 g diepvries wilde zalm

Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen. Snijd de zalm in 12 repen.

2
2
  • 2 komkommers
  • 3 stukjes bosuien
  • 1 el traditionele olijfolie

Boen en schil de komkommer en snijd in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit in een koekenpan olie en bak zalmrepen in 3 min. gaar.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el halvanaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el grove Zaanse mosterd

Laat de zalm afkoelen. Klop een saus van de halvanaise, olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak.

4
4
  • 1 doosje tuinkers

Knip de tuinkers los. Schep de komkommer, bosui, saus en tuinkers door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmrepen erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.