bewaar
Gegrilde oesterzwammen met risotto
Gegrilde oesterzwammen met risotto
bewaar

Gegrilde oesterzwammen met risotto

40 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

2

sjalotjes

3

bosuitjes

2 bakjes

oesterzwammen

4 eetlepels

olijfolie

1 pak

risottorijst

2 dl

witte wijn

2

groentebouillontabletten

1 zakje

panklare sperziebonen

75 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm snijden. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier, grote exemplaren halveren. In pan 3 eetlepels olie verhitten. Sjalotjes ca. 3 minuten fruiten. Rijst toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje voor beetje 1 liter water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Ca. 10 minuten voor einde kooktijd sperziebonen erdoor scheppen. Kaas met kaasschaaf in plakken schaven. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Dun bestrijken met rest van olie. Oesterzwammen ca. 5 minuten grillen, halverwege keren. Bosui toevoegen en ca. 2 minuten meegrillen. Vier borden voorverwarmen. Risotto op warme borden scheppen. Oesterzwammen en bosui erop leggen. Garneren met oude kaas.