bewaar
Filippijnse runderstoofpot
Filippijnse runderstoofpot
bewaar

Filippijnse runderstoofpot

3 uur 30 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olie

500 g

doorregen runderlappen

1 grote

ui

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

chilipoeder

1 pot

vleesfond

25 g

witte rijst

40 g

pinda's

250 g

sperziebonen

1 grote

aubergine

3 eetlepels

Thaise vissaus

2 eetlepels

sojasaus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vijzel

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. Lekker met rijst.