Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 1 pak ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel
- 400 ml kraanwater
- 275 g rundergehakt
- 500 g verse zuurkool (pak)
- 227 g ananasstukjes op siroop (blik)
- 700 g aardappelschijfjes (duopak)
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor. Bak het gehakt rul.
- Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de rest van aardappelschijfjes erover en schenk de ovenmix erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 2.080 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 middelgroot ei
- 1 pak ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel
- 400 ml kraanwater
Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor.
- 275 g rundergehakt
Bak het gehakt rul.
- 500 g verse zuurkool
- 227 g ananasstukjes op siroop
- 350 g aardappelschijfjes
Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal.
- 350 g aardappelschijfjes
Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de aardappelschijfjes erover.
Schenk de ovenmix erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.