bewaar
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
bewaar

Zuurkoolschotel met gehakt en ananas

Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

10 min. bereiden
45 min. oventijd
252waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

1 pak

ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel

400 ml

kraanwater

275 g

rundergehakt

500 g

verse zuurkool

227 g

ananasstukjes op siroop

700 g

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor. Bak het gehakt rul.

2

Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de rest van aardappelschijfjes erover en schenk de ovenmix erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.