bewaar
Geroosterde tilapiafilet met mangosalsa
Geroosterde tilapiafilet met mangosalsa
bewaar

Geroosterde tilapiafilet met mangosalsa

30 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

mango

2

Tasty Tom tomaten

1

limoen

½

rode peper

1

bosuitje

½ zakje

verse koriander

500 g

tilapiafilet

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Mango met dun schillen en vruchtvlees langs pit in dunne plakken snijden. Plakken in stukjes snijden. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom mango, tomaatblokjes, limoensap en -rasp, rode peper, bosuitjes en koriander luchtig door elkaar scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Salsa minstens 30 min. laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.

2

Tilapiafilets in lengte halveren. Filets bestrooien met zout en peper, bestrijken met olie en 5 min. laten liggen. Grillpan verwarmen. Vis in 4-5 min. bruin en net gaar roosteren, halverwege voorzichtig keren. Vis op vier warme borden leggen; salsa erop en naast scheppen. Lekker met meergranenrijst.