Thaise gehaktballetjes met pindasaus van Mae Ploy (advertentie)
Koken met Mae Ploy: de lekkerste gehaktballetjes die maak je zelf. Lekker dopen in een pindasaus die je ook zelf maakt.
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
1 stengel
vers citroengras
3
bosuien
1
limoen
500 g
kipgehakt naturel
3 el
rode currypasta
1 el
vissaus
1
middelgroot ei
1 el
tarwebloem
3 el
zonnebloemolie
3 el
pindakaas
1 el
bruine suiker
250 ml
Mae Ploy kokosmelk
15 g
verse koriander
1 portie
gezouten pinda's
Aan de slag
Hak de knoflook, de stengel citroengras en bosuien fijn. Pers de limoen uit.
Maak de gehaktballetjes. Meng de gesneden ingrediënten met het gehakt, ⅔ van de currypasta, 1 el limoensap (per 4 personen), vissaus en het ei.
Rol en vorm het vlees tot kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Bestuif de gehaktballetjes met wat bloem.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan tot het heet is en bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Indien nodig laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de rest van de olie, de rest van de currypasta, pindakaas, bruine suiker, 1 el limoensap (per 4 personen) en de Mae Ploy kokosmelk in een steelpan.
Serveer de gehaktballetjes met (jasmijn) rijst en de pindasaus. Garneer met de verse koriander en gehakte pinda’s.
Thaise gehaktballetjes met pindasaus van Mae Ploy (advertentie)
Koken met Mae Ploy: de lekkerste gehaktballetjes die maak je zelf. Lekker dopen in een pindasaus die je ook zelf maakt.

hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Hak de knoflook, de stengel citroengras en bosuien fijn. Pers de limoen uit.
Maak de gehaktballetjes. Meng de gesneden ingrediënten met het gehakt, ⅔ van de currypasta, 1 el limoensap (per 4 personen), vissaus en het ei.
Rol en vorm het vlees tot kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Bestuif de gehaktballetjes met wat bloem.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan tot het heet is en bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Indien nodig laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de rest van de olie, de rest van de currypasta, pindakaas, bruine suiker, 1 el limoensap (per 4 personen) en de Mae Ploy kokosmelk in een steelpan.
Serveer de gehaktballetjes met (jasmijn) rijst en de pindasaus. Garneer met de verse koriander en gehakte pinda’s.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Mea Ploy. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
1 stengel vers citroengras
3 bosuien
1 limoen
500 g kipgehakt naturel
3 el rode currypasta
1 el vissaus
1 middelgroot ei
1 el tarwebloem
3 el zonnebloemolie
3 el pindakaas
1 el bruine suiker
250 ml Mae Ploy kokosmelk
15 g verse koriander
1 portie gezouten pinda's