Pad thai saus
Pad thai saus
bewaar
bewaar

Pad thai saus

Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.

10 min. bereiden
1waardering

Aan de slag

1

Doe het water en de basterdsuiker in een pan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 3-5 min. koken tot een karamel.

2

Haal de pan van het vuur en voeg de tamarindepasta toe aan de karamel. Pas op, de saus kan erg opborrelen! Roer door tot de saus stopt met borrelen. Voeg de vissaus toe en breng terug aan de kook. Roer af en toe door. Laat de saus 5 min. op laag vuur inkoken.

3

Laat de saus volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast.

algemeenMet deze saus kun je 8 porties pad thai maken.
algemeenDe pad thai saus bestaat uit 4 basissmaken: zout, zoet, zuur en pittig. De basis maak je met vissaus (zout), tamarinde (zuur) en suiker (zoet), later voeg je daar pepers of chili (pittig) aan toe.
variatietipVoeg voor extra pit 1-2 fijngesneden rawitpeper(s) toe aan de saus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pad thai saus

Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig