Oreotaart
Oreotaart
bewaar
bewaar

Oreotaart

Oléja! Oléyo! Tijd voor taart van Oreo!

1 uur 30 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
3waarderingen

Aan de slag

1

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Meng de melk met de olie. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

2

Halveer 10 oreo’s door de helften van elkaar af te draaien. Schraap voorzichtig de vulling eraf en houd apart. Hak de koekjes grof en bestuif met de rest van de bloem. Dit zorgt ervoor dat de koekjes niet naar beneden zakken tijdens het bakken.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met een handmixer (of staande mixer) de zachte boter met de kristalsuiker in ca. 5 min. licht en luchtig. Voeg de helft van de vanille-extract toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje het eiwit toe. Voeg al kloppend het melkmengsel toe tot het is opgelost. Vouw er vervolgens met een spatel het bloemmengsel in delen door tot het goed gemengd is.

4

Verdeel het beslag over de vormen en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur- 1 uur en 10 min. gaar en goudgeel. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Laat de cakes minimaal 1 uur afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om helemaal af te koelen.

5

Klop ondertussen voor de frosting in een staande mixer of met de handmixer de mascarpone, witte oreovulling en de rest van het vanille-extract in 2 min. luchtig. Zeef de poedersuiker erboven en meng met een spatel tot je een glad geheel hebt en alle gemengd is.

6

Meng ¼ tl rode en ¼ tl blauwe kleurstof uit het doosje door elkaar tot een donkerpaarse kleur. Voeg met het puntje van de satéprikker puntje voor puntje 3-5 stipjes van de paarse kleurstof toe aan de frosting om deze witter te maken. Meng steeds met een spatel voor je een volgend puntje toevoegt. De frosting moet helderwit van kleur worden (let op dat het niet te lila wordt). Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven tot gebruik.

7

Haal de afgekoelde cakes uit de springvormen. Maak de bovenkant van de cakes recht, door de bolling eraf te snijden. Snijd de cakes precies in het midden horizontaal door, zodat je 4 gelijke lagen krijgt.

8

Leg 1 cakelaag op een bord of plateau en bestrijk met 5 el frosting. Bestrijk de tweede en derde cakelaag elk met 5 el frosting en leg ze op de eerste laag. Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de rest van de frosting. Maak de laag niet overal even dik, zodat je de cake nog door de frosting heen ziet (naked cake). Zet de cake minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven.

9

Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Smelt de chocolade met de slagroom au bain-Marie. Laat afkoelen tot lauwwarm, het moet nog wel vloeibaar zijn.

10

Schep de chocolade met een lepel op de rand van de bovenkant van de taart en laat de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen.

11

Snijd de rest van de oreo’s met een kartelmesje voorzichtig doormidden. Garneer de bovenkant van de taart met de oreohelften en oreo o’s cereal.

bereidingstip Vind je het lastig om de oreo's te halveren? Je kunt ze ook heel laten. Je hebt er dan wat meer nodig.
kookstaptipGeen 2 springvormen? Bak de cakes dan na elkaar in dezelfde vorm. Dit kost dan ruim 1 uur extra tijd.
resttipDe paarse kleurstof helpt de gele kleur van de frosting te neutraliseren en mooi wit te maken.
resttipVan de restjes afgesneden cake kun je cakepops maken. Maak dan wat extra frosting en meng deze door het cakekruim zodat je er balletjes van kunt vormen. Maak extra chocoladesaus om ze mee te versieren.
resttipDe eidooiers kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld vers pastadeeg of in een basisrecept koekjesdeeg.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oreotaart

Oléja! Oléyo! Tijd voor taart van Oreo!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig