Nasi met omelet en pindasaus

Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.

900 kcal

15 min. bereiden

pittig

3.9/5

(85)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram zilvervliesrijst

    zilvervliesrijst

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 900 gram nasigroente

    nasigroente

  • 95 gram boemboe nasi goreng

    boemboe nasi goreng

  • 2 theelepel sambal oelek

    sambal oelek

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 400 gram satésaus

    satésaus

  • 50 gram ongezouten pinda's

    ongezouten pinda's

  • 65 gram cassave kroepoek

    cassave kroepoek

augustus 2024 - augustus 2024

Aan de slag

  1. Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.

  2. Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

  4. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

  • variatietipVervang de pinda’s door 1 schaal vegan kipstuckjes (160 g, De Vegetarische Slager).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Nasi met omelet en pindasaus

Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig