bewaar
Stoof van kippendij, bier & groenten
Stoof van kippendij, bier & groenten
bewaar

Stoof van kippendij, bier & groenten

Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch?

15 min. bereiden
30 min. wachten
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

400 g

kipdijfilet

3 el

tarwebloem

2 el

milde olijfolie

6 takjes

verse tijm

500 ml

Brouwers bier 0.0 %

600 g

ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch?

Aan de slag

1

Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken. Bestrooi de kip met ⅓ van de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de krieltjes, tijm en de ovengroente toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

tip

Stoof van kippendij, bier & groenten

Instructievideo - 00:20 min.