bewaar
Volkorennasi
Volkorennasi
bewaar

Volkorennasi

Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren basmatirijst

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2 tl

sambal manis

900 g

AH BASIC nasi bami groente

4

AH BASIC wit scharreleieren

40 g

ongezouten pinda's

Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.

tip

bereidingstipHoud je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.