Ge­pof­te-gra­nen­blok­jes

Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.

  • tussendoortje
  • 12 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13) waardeer
tussendoortje Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje. 12 stuks
5 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakvorm (15 x 15 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snu‡fje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.
  2. Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.
  3. Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 12 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte-granenblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te-gra­nen­blok­jes

1
1
  • 4 el vloeibare honing

Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur.

2
2
  • 4 el 100% pindakaas
  • 25 g 100% rijst gepoft
  • 25 g 100% durumtarwe gepoft

Meng direct met een spatel de pindakaas en een snu‡fje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.

3
3

Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt.

4
4

Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.

5
5

Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.