Gepofte-granenblokjes
Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
- bakvorm (15 x 15 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snufje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.
- Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.
- Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 65 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 12 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gepofte-granenblokjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte-granenblokjes
- 4 el vloeibare honing
Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur.
- 4 el 100% pindakaas
- 25 g 100% rijst gepoft
- 25 g 100% durumtarwe gepoft
Meng direct met een spatel de pindakaas en een snufje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.
Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt.
Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.
Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.