Zelf­ge­maak­te zoe­te tor­til­la­chips met fruitsal­sa

Fan van zo'n grote schaal met nacho's bij de borrel? Maak ook eens een zoete variant.

(1) waardeer
nagerecht Fan van zo'n grote schaal met nacho's bij de borrel? Maak ook eens een zoete variant. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel kruislings door tot 8 driehoeken. Bestrijk de bovenkanten van de driehoekjes met de olie bestrooi met de suiker en het kokosrasp. Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.
  2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes van een ½ cm. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ook in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het fruit en de peper door elkaar en breng op smaak met 1 tl van het rasp en 2 el het sap (per 4 personen).

Tip:

Mooi en lekker met zwart sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juli 2018

Zelfgemaakte zoete tortillachips met fruitsalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te zoe­te tor­til­la­chips met fruitsal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 tortillawraps

Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel kruislings door tot 8 driehoeken.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 el geraspte kokos

Bestrijk de bovenkanten van de driehoekjes met de olie en bestrooi met de suiker en het kokosrasp.

4
4

Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.

5
5
  • 1 mango

Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes van een ½ cm.

6
6
  • 250 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ook in blokjes van een ½ cm.

7
7
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.

8
8
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het fruit en de peper door elkaar en breng op smaak met 1 tl van het rasp en 2 el het sap (per 4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.