bewaar
Zelfgemaakte zoete tortillachips met fruitsalsa
Zelfgemaakte zoete tortillachips met fruitsalsa
bewaar

Zelfgemaakte zoete tortillachips met fruitsalsa

Fan van zo'n grote schaal met nacho's bij de borrel? Maak ook eens een zoete variant.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tortillawraps

1 el

arachideolie

2 el

fijne kristalsuiker

2 el

geraspte kokos

1

mango

250 g

aardbeien

1

rode peper

1

limoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fan van zo'n grote schaal met nacho's bij de borrel? Maak ook eens een zoete variant.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel kruislings door tot 8 (x4 lagen) driehoeken. Bestrijk de bovenkanten van de driehoekjes met de olie, bestrooi met de suiker en het kokosrasp. Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.

2

Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes van een ½ cm. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ook in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het fruit en de peper door elkaar en breng op smaak met 1 tl van het rasp en 2 el het sap (per 4 personen).

algemeenMooi en lekker met zwart sesamzaad.