Bur­ri­to’s met zalm, spi­na­zie en erw­ten

Deze goedgevulde burrito's staan in no time op tafel. Eet smakelijk!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze goedgevulde burrito's staan in no time op tafel. Eet smakelijk! 3 personen
4 3

Ingrediënten

3 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de zalm in blokjes. Meng de kruidenmix uit de verpakking met het water.
  2. Roer de kruidenmix door de warme spinazie. Voeg de zalm toe, schep om en verwarm 2 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en verwarm 1 min. mee. Meng de sausmix uit de verpakking met de crème fraiche en het water tot een kruidenspread.
  3. Bestrijk de tortilla’s uit de verpakking met de helft van de kruidenspread. Verdeel 3⁄4 van het spinazie-zalmmengsel erover. Rol de tortilla’s op tot burrito’s en leg naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het spinazie-zalmmengsel in een baan over het midden van de rolletjes en verdeel daar de rest van de kruidenspread over. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

serveertip:

Dit gerecht is voor drie personen. Wil je er met zijn vieren van eten, serveer er dan tortillachips en een zoetzure komkommersalade bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Burrito’s met zalm, spinazie en erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to’s met zalm, spi­na­zie en erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 450 g spinazie
  • 250 g graatvrije wilde zalmfilet
  • 1 pak Mexicaanse burritos
  • 100 ml water

Verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de zalm in blokjes. Meng de kruidenmix uit de verpakking met het water.

3
3

Roer de kruidenmix door de warme spinazie. Voeg de zalm toe, schep om en verwarm 2 min. mee.

4
4
  • 200 g tuinerwten
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el water

Voeg de tuinerwten toe en verwarm 1 min. mee. Meng de sausmix uit de verpakking met de crème fraiche en het water tot een kruidenspread.

5
5

Bestrijk de tortilla’s uit de verpakking met de helft van de kruidenspread. Verdeel 3⁄4 van het spinazie-zalmmengsel erover.

6
6

Rol de tortilla’s op tot burrito’s en leg naast elkaar in de ovenschaal.

7
7

Verdeel de rest van het spinazie-zalmmengsel in een baan over het midden van de rolletjes en verdeel daar de rest van de kruidenspread over.

8
8

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

serveertip:

Dit gerecht is voor drie personen. Wil je er met zijn vieren van eten, serveer er dan tortillachips en een zoetzure komkommersalade bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.