bewaar
Overheerlijke pappardelle met biefstuk en basilicumolie
Overheerlijke pappardelle met biefstuk en basilicumolie
bewaar

Overheerlijke pappardelle met biefstuk en basilicumolie

Dit recept bewijst hoe je met simpele ingrediënten een op en top Italiaanse pasta op tafel zet.

25 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

biefstuk

400 g

champignons

500 g

cherrytomaten

2

tenen knoflook

8 el

traditionele olijfolie

250 g

pappardelle

50 g

Parmigiano Reggiano

7½ g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • staafmixer met beker

Dit recept bewijst hoe je met simpele ingrediënten een op en top Italiaanse pasta op tafel zet.

Aan de slag

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in parten, de tomaten doormidden en de knoflook fijn.

2

Verhit een kwart van de olie in een hapjespan en bak de champignons 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tomaat en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Rasp ondertussen de kaas. Doe het basilicum in een hoge beker en houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Voeg de rest van de olie toe en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pappardelle af en schep met de basilicumolie door het champignonmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de biefstuk, Parmezaanse kaas en de rest van het basilicum over de pappardelle. Serveer direct.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.