Spicy glühwein

Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel.

275 kcal

35 min. bereiden

4/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

Aan de slag

  1. Snijd de sinaasappels in plakken. Giet de wijn in een pan (niet een van aluminium, want dat beïnvloedt de smaak).

  2. Voeg de plakken sinaasappel, de kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe. Verwarm 30 min. op laag vuur en roer af en toe door. Breng de wijn niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. Verwijder de kruidnagels. Serveer direct.

  • variatietipMaak ook eens alcoholvrij ‘gloeisap’. Verwarm hiervoor 1 liter troebel appelsap met 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 2 cm verse gember (in plakjes) 10 min. op laag vuur.

Wat vond je van dit recept?

Spicy glühwein

Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig