Lespakket voor groep 5/6 en groep 7/8

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor klassen aan het begin van het schooljaar. Na een lange zomervakantie begint het proces van groepsvorming opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de leerkracht, de regels. Tijdens de eerste weken moet er een hecht team gevormd worden voor de komende tien schoolmaanden.

Uitgeverij Blink heeft een les ontwikkeld voor groep 5/6 en groep 7/8. Aan de hand van voorbeelden uit de magische onderwaterwereld, leren kinderen zichzelf en elkaar beter kennen. Van deze les hebben jullie de rest van het jaar plezier.

De les speel je met één klik op de knop af op het digibord en kan zowel met als zonder device worden doorlopen. Na een persoonlijke welkomstboodschap van Freek Vonk, start de interactieve les.

Gaan jullie met de klas mee op Expeditie Oceaan?

Naar handleiding groep 5 en 6
Naar handleiding groep 7 en 8

Groep 5/6: Op welke oceaanbewoner lijk jij?

Lesdoel: De kinderen leren hun eigen kwaliteiten en die van hun klasgenoten beter kennen aan de hand van de magische onderwaterwereld

Eindproduct: Een verjaardagskalender van alle kinderen die in de klas kan worden opgehangen

Basisles: 60 minuten

Werkblad: Download hier

Download Bronnenblad
Download Oceaanbewoners

Groep 7/8: Groepswerk in de magische onderwaterwereld

Lesdoel: De kinderen ervaren hoe de groep hun gedrag kan beïnvloeden. Daarna leren ze allerlei eigenschappen van elkaar kennen en ontdekken ze welke eigenschappen zij zelf in kunnen zetten om de groep te versterken aan de hand van de magische onderwaterwereld.

Eindproduct: Een grote onderwaterpuzzel met van elke leerling een puzzelstuk met daarop een eigenschap waarmee zij de groep versterken.

Basisles: 60 minuten

Werkblad: Download hier

Ontdek meer van Expeditie Oceaan

Spaar mee voor oceaanplaatjes

Ga snel naar de winkel en spaar ze alle magische stickers en tattoos! De spaaractie loopt van 5 september t/m 2 oktober 2022.

Over spaaractie

Duik in onze oceaanshop

Duik in onze oceaanshop en misschien vang je wel een mooie knuffel van een van de oceaandieren van Expeditie Oceaan. Dat zou een mooie vangst zijn!

Vis in de oceaanshop

Kom in actie!

Wat kan jij doen om de wereld een beetje beter achter te laten? Kom in actie en ontdek onze tips om minder plastic te gebruiken, of minder te verspillen.

Naar tips