Doneer jij ook?

Nog even over kerst

Albert Heijn geeft voor elke verkochte feeststol in december 1 euro aan het Nederlandse Rode Kruis, de Linda.foundation en Voedselbanken Nederland. Dit heeft geleid tot het prachtige eindbedrag van 1.637.176 euro. Samen maken we beter eten bereikbaar voor iedereen.

Bedankt namens het Nederlandse Rode Kruis, Voedselbanken Nederland en LINDA.foundation

“Het Rode Kruis ziet sinds de start van de coronacrisis de vraag naar voedselhulp toenemen. We helpen sinds mei 2020 mensen die het als gevolg van deze crisis erg moeilijk hebben en geen aanspraak maken op andere vormen van voedselhulp. Dit zal de komende periode onverminderd doorgaan. Het is dankzij donaties zoals die van Albert Heijn dat we kunnen zorgen dat deze mensen ook in deze tijd de boodschappen kunnen doen die zij het hardst nodig hebben,” aldus Marieke van Schaik, algemeen directeur Rode Kruis.”

“Spectaculair, het resultaat van de feeststollenactie”, aldus Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland. “Dit overtreft al onze verwachtingen. Met het enorme bedrag dat Albert Heijn en hun klanten bij elkaar inzamelden, kunnen we de komende periode alle 40.000 huishoudens die wij van voedsel voorzien een boodschappenkaart geven. En dat is buitengewoon waardevol voor al die gezinnen die in armoede leven en niet elke dag een warme maaltijd op tafel kunnen zetten.

Jocelyn Nassenstein-Brouwer, directeur LINDA.foundation: “Dankzij deze feeststollenactie van Albert Heijn kunnen wij meer arme gezinnen steunen. Juist nu er zoveel families met jonge kinderen financieel in de problemen zijn gekomen. Alle extra steun in deze moeilijke tijden maakt voor gezinnen echt een verschil. Onze dank is groot!”

We steunen het Rode Kruis, Voedselbanken Nederland en LINDA. Foundation. Jij ook?

Albert Heijn werkt met Voedselbanken Nederland en het Rode Kruis samen om het voor iedereen mogelijk te maken genoeg boodschappen in huis te hebben.

Wil jij ook helpen? Je kunt nu bij je online bestelling een donatie doen. Dat kan al vanaf 1 euro, en alle beetjes helpen!

Online Doneren aan Voedselbanken Nederland

Albert Heijn is al jaren vaste partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten. Wil jij ook bijdragen door te doneren? Dat kan nu makkelijk en snel door bij je online bestelling een donatie te doen. Je kunt kiezen uit drie bedragen. Wist je dat je voor 5 euro al een gezin aan een voedselpakket helpt? Daar zitten ongeveer 25 producten in die gedoneerd zijn aan de voedselbanken. Met 5 euro is Voedselbanken Nederland in staat om de operatie en logistiek voor zo’n pakket te verzorgen. Natuurlijk zijn donaties van elk bedrag welkom, want alle beetjes helpen!

Kijk voor meer informatie over de voedselbanken op Voedselbankennederland.nl.

Doneren aan het Rode Kruis

Albert Heijn is vaste partner van het Nederlandse Rode Kruis. Zo doneerden we onder andere boodschappenkaarten ten behoeve van het voedselprogramma in Nederland. En wanneer jij ook een donatie doet kunnen nog meer mensen worden geholpen. Jouw donatie wordt door het Nederlandse Rode Kruis, in overleg met lokale organisaties, ingezet om de mensen in Nederland die het nu het hardste nodig hebben voedselhulp te bieden.

Maak een keuze uit het bedrag dat jij wilt doneren:

LINDA. Foundation

De LINDA. Foundation geeft gezinnen met kinderen die het moelijk hebben een steuntje in de rug en kweekt meer begrip voor de (vaak verborgen) armoede in Nederland. Albert Heijn is partner van de LINDA. Foundation en levert ook nu een bijdrage. Meer informatie over de LINDA. Foundation en wat jij kunt doen?

Lees meer