Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes bak je gewoon zelf! Maak een simpel basiskoekje als tussendoortje, of pimp het recept met appel, rozijntjes, noten of stukjes chocolade. Verrassend lekker voor in de lunchtrommel of sporttas.

Havermoutkoekjes recepten

Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker

Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker

Ingrediënten

voor 12 porties
  • 2 jazz-appels
  • 200 g havermout
  • 50 g rozijnen
  • 55 g amandelschaafsel
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1/4 tl zout
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
  2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Havermoutkoeken met noten en rozijnen

Havermoutkoeken: een krokant tussendoortje boordevol vezels. Helemaal zelfgemaakt met spelt, kokosolie, honing en noten. Bye, snackautomaat! Voor 8 stuks:Deeg makenVerwarm de oven voor op 175 °C.  Smelt 2 el kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop 2 eieren los. Meng 150 g havermout, 1 tl bakpoeder, 50 g speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, 3 el honing, 1 tl kaneel en de losgeklopte eieren toe.Havermoutkoeken makenHak 40 g ongebrande pecannoten en 40 g ongebrande hazelnoten grof en voeg samen met 75 g rozijnen toe aan het mengsel. Maak er met natte handen 8 koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
00:54