bewaar
Oosterse nasi met uitjes
Oosterse nasi met uitjes
bewaar

Oosterse nasi met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

25 min. bereiden
licht pittig
145waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

prei

150 g

witte rijst

½

rode peper

160 g

nasi-bamivlees

1 el

zonnebloemolie

50 ml

kraanwater

45 g

boemboe nasi goreng

250 g

verse oosterse wokgroenten

2 el

gebakken uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen. Snijd steeltje van de rode peper. Halveer peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

2

Verhit de olie in een wok en fruit peper 1 min. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin en gaar. Voeg de wokgroente en de prei toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe en het water toe en bak nog 1 min.

3

Voeg de rijst toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Schep de nasi in kommen en bestrooi met de uitjes.

bereidingstipJe kunt de rijst maximaal 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak vlak voor serveren mee met het vlees en de groenten. Zo krijg je mooie, droge rijst.