bewaar
Tomatensoep met verse basilicum
Tomatensoep met verse basilicum
bewaar

Tomatensoep met verse basilicum

Deze soep zet je al binnen een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!

30 min. bereiden
573waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

750 g

rijpe tomaat

2 tl

paprikapoeder

15 g

verse basilicum

750 ml

groentebouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze soep zet je al binnen een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.

2

Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.

3

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.

4

Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

tip

variatietipMet tabasco maak je de soep nog wat pittiger.