bewaar
Tomatenquiche van croissantdeeg
Tomatenquiche van croissantdeeg
bewaar

Tomatenquiche van croissantdeeg

Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
187waarderingen

Ingrediënten

6 personen

240 g

croissantdeeg

4

romatomaten

1

ui

3

middelgrote eieren

1 mespunt

zout

4 el

crème fraîche

1 tl

gedroogde tijm

100 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in!

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette vorm. Snijd de tomaten in lange plakken verwijder de zaadjes. Snijd de ui in dunne ringen. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom de eiwitten en een mespunt zout tot stijve pieken. Klop de dooiers los met crème fraîche. Roer er tijm, kaas, peper en zout door.

2

Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien. Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 30-35 min. gaar.

3

Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd in 6 punten. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.