Smelt de boter met de suiker in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havervlokken toe. Bak 3-4 min. en schep voortdurend om. Laat 10 min. afkoelen op een bord.
Pureer ondertussen 100 g frambozen (per 4 personen) met de staafmixer. Klop met een handmixer de slagroom stijf in een kom en spatel er de honing, whisky en de helft van de havervlokken door.
Maak laagjes in de glazen van afwisselend het roommengsel, de frambozensaus, de rest van de frambozen en de rest van de havervlokken.
Cranachan
Cranachan is een traditioneel Schots toetje met knapperige havermout, dikke room en verse frambozen.
Gerelateerde recepten
Cranachan
Cranachan is een traditioneel Schots toetje met knapperige havermout, dikke room en verse frambozen.

nagerecht
4 personen
390 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter met de suiker in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havervlokken toe. Bak 3-4 min. en schep voortdurend om. Laat 10 min. afkoelen op een bord.
Pureer ondertussen 100 g frambozen (per 4 personen) met de staafmixer. Klop met een handmixer de slagroom stijf in een kom en spatel er de honing, whisky en de helft van de havervlokken door.
Maak laagjes in de glazen van afwisselend het roommengsel, de frambozensaus, de rest van de frambozen en de rest van de havervlokken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g ongezouten roomboter
2 el fijne kristalsuiker
50 g volkoren havervlokken
225 g verse frambozen
300 g verse slagroom
2 el honing
2 el whisky
Dit heb je nodig
staafmixer
handmixer