Kik­ker­erw­ten­cur­ry met quinoa en bies­look

Mealprep de curry voor een snelle vega maaltijd.

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Mealprep de curry voor een snelle vega maaltijd. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen het basisrecept met de kokosmelk in een hapjespan 10 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de bieslook fijn en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Roer ¾ van de bieslook door de curry.
  3. Verdeel de quinoa met de sperziebonen over diepe borden en schep de curry op de quinoa. Bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194247 voor het basisrecept 'Kikkererwtencurry'.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 89 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtencurry met quinoa en bieslook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­cur­ry met quinoa en bies­look

1
1
  • 300 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • ½ basisrecept kikkererwtencurry
  • 400 ml kokosmelk

Verwarm ondertussen het basisrecept met de kokosmelk in een hapjespan 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

3
3
  • 12½ g verse bieslook
  • 600 g gebroken sperziebonen

Snijd de bieslook fijn en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4

Roer ¾ van de bieslook door de curry.

5
5

Verdeel de quinoa met de sperziebonen over diepe borden en schep de curry op de quinoa. Bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194247 voor het basisrecept 'Kikkererwtencurry'.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.