bewaar
Bulgursalade met munt
Bulgursalade met munt
bewaar

Bulgursalade met munt

Deze kleurrijke salade is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bulgur

1

aubergine

3 el

traditionele olijfolie

1

limoen

15 g

verse munt

1 bos

radijs

1 el

milde harissa

75 ml

dressing met harissa en limoen

100 g

feta

Deze kleurrijke salade is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.

Aan de slag

1

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat afkoelen op een bord.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Was de radijs en het radijsblad. Snijd de radijsjes in vieren en snijd het blad fijn.

3

Meng de helft van de munt, het radijsblad en limoenrasp met de milde harissa en de rest van de olie door de bulgur, breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep de bulgursalade op de borden en verdeel de gebakken aubergine en de radijsjes erover. Besprenkel met de harissadressing en bestrooi met de verkruimelde feta en de rest van de munt.

tip

algemeenLekker met de dressing met harissa en limoen, zoek op de site naar 1194118 voor het recept.