Pom­poen­la­sag­ne met pas­ti­naak & bloem­kool

Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(8) waardeer
hoofdgerecht Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus. 4 personen
2 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller
  • staafmixer
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.
  3. Houd 4 blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Voeg de fijn-gesneden salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door. Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
  4. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen lasagne, van de pastinaak en van de bloemkoolsaus. Eindig met de pompoen-lasagne. Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 2 2020

Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­la­sag­ne met pas­ti­naak & bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g pastinaken
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 40 g tarwebloem

Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

4
4
  • 200 ml volle melk

Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.

5
5
  • 10 g verse salie
  • 1 g gemalen nootmuskaat

Houd 4 blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Voeg de fijn-gesneden salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door.

6
6

Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

7
7
  • 700 g pompoenlasagnevellen

Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen lasagne, van de pastinaak en van de bloemkoolsaus. Eindig met de pompoen-lasagne.

8
8
  • 200 g ricotta
  • 50 g pompoenpitten

Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

9
9

Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.