Antipasti misti
Een plankje vol geluk! Heerlijk voor ieder moment van de dag.

Advertentie
Ingrediënten
- 80 g parmaham
- 170 g gormas
- 200 g gorgonzola piccante 48+
- 190 g Grana Padano
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 1 teen knoflook
- 2 tl rodewijnazijn
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 390 g artisjokharten
- 80 g mortadella
- 7½ g verse basilicum
- 250 g LU minicrackers volkoren
Advertentie
Bereiden
- Haal de parmaham, gormas, gorgonzola en Grana Padano 15 min. voor serveren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst.
- Haal de tomaten los en halveer ze. Snijd de knoflook in heel dunne plakjes en verdeel over 2 kommetjes. Voeg aan 1 kommetje de wijnazijn en de helft van de olie toe. Meng de tomaten erdoor en laat even staan. Voeg aan het andere kommetje de oregano en de rest van de olie toe. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en voeg toe aan de oregano-olie. Schep om.
- Leg de plakken mortadella en parmaham mooi op een grote, platte schaal of borrelplank. Leg de gormas, gorgonzola en Grana Padano (met hun eigen (kaas)mes) ernaast.
- Leg de burrata in een diep bord en schep de tomaten erbij. Garneer met de blaadjes van de basilicum. Bestrooi met (versgemalen) peper. Zet het bord met burrata en het kommetje met artisjokken ook op de schaal of plank. Serveer met de minicrackers.
serveertip:
Lekker met brood, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.160 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Antipasti misti
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Antipasti misti
- 80 g parmaham
- 170 g gormas
- 200 g gorgonzola piccante 48+
- 190 g Grana Padano
Haal de parmaham, gormas, gorgonzola en Grana Padano 15 min. voor serveren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst.
- 250 g cherrytomaten aan de tak
Haal de tomaten los en halveer ze.
- 1 teen knoflook
Snijd de knoflook in heel dunne plakjes en verdeel over 2 kommetjes.
- 2 tl rodewijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
Voeg aan 1 kommetje de wijnazijn en olie toe.
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el extra vierge olijfolie
Meng de tomaten erdoor en laat even staan. Voeg aan het andere kommetje de oregano en de rest van de olie toe.
- 390 g artisjokharten
Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en voeg toe aan de oregano-olie. Schep om.
- 80 g mortadella
Leg de plakken mortadella en parmaham mooi op een grote, platte schaal of borrelplank.
Leg de gormas, gorgonzola en Grana Padano (met hun eigen (kaas)mes) ernaast.
- 7½ g verse basilicum
Leg de burrata in een diep bord en schep de tomaten erbij. Garneer met de blaadjes van de basilicum. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Zet het bord met burrata en het kommetje met artisjokken ook op de schaal of plank.
- 250 g LU minicrackers volkoren
Serveer met de minicrackers.
serveertip:
Lekker met brood, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia