Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken.

(18) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 min. met de deksel erop.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Panang curry met bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

1
1
  • 80 g ongezouten cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 4 rode puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 el Koh Thai panang currypasta

Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 400 g kokosmelk light

Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 500 g verse kabeljauwhaasjes

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 min. met de deksel erop.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min.

7
7

Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.