bewaar
Ultieme kaasbroodjes
Ultieme kaasbroodjes
bewaar

Ultieme kaasbroodjes

De geur van kaasbroodjes die net uit de oven komen. On-ver-ge-te-lijk!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
112waarderingen

Ingrediënten

6 porties

½

groentebouillontablet

200 ml

kokend water

100 g

Zaanlander oud 48+

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

2 tl

dijonmosterd

270 g

vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • cakeblik of plastic bakje (ca. 22 x 10 cm)

  • bakpapier

  • bakkwastje

De geur van kaasbroodjes die net uit de oven komen. On-ver-ge-te-lijk!

Aan de slag

1

Los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Rasp de kaas. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Verwarm deze roux al roerend 3 min. Voeg de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de kaas en de mosterd toe en roer tot een samenhangende ragout. Bekleed het cakeblik of plastic bakje met bakpapier en schep de ragout erin. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd in de breedte 6 repen van 6,5 cm breed. Haal de kaasragout uit de koelkast en snijd in de breedte in 6 gelijke plakken.

3

Leg op elke helft van de bladerdeegreep een ragoutplak. Vouw de andere helft van het deeg over de ragout. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk hiermee rijkelijk de bovenkant van de kaasbroodjes.

4

Snijd de bovenkant van elk kaasbroodje op 3 plekken in, maar niet door. Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer de bakplaat halverwege, zodat de broodjes gelijkmatig garen. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.