Ga­do­Ga­do

Vegetarisch gerecht boordevol groente en nog veel meer extra's.

(18) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Vegetarisch gerecht boordevol groente en nog veel meer extra's. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in plakken en leg op een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Leg er een stuk keukenpapier op en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de tofu in een schaal en besprenkel met de sojasaus. Laat 3 uur marineren.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng voor de dressing de sesamolie, chilisaus en azijn door elkaar. Schep door de komkommer en laat staan tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Breng een pan water aan de kook. Snijd de winterpeen in dunne schuine plakken. Kook de peen 2 min., neem met een schuimspaan uit het kokende water en laat uitlekken in vergiet. Kook ook de kool en de sperziebonen 2 min. en laat uitlekken.
  4. Doe de taugé en spinazie in een zeef en schenk het kokende water uit de pan erover. Verwarm de satésaus op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de tofu weer uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Meng de 5 spices met de bloem en wentel daar de plakken tofu door. Verhit de olie in een wok en bak de plakken tofu op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de rijst, alle groenten en de tofu over de borden. Schep er wat satésaus over. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

GadoGado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­Ga­do

1
1
  • 375 g tofu naturel

Snijd de tofu in plakken en leg op een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Leg er een stuk keukenpapier op en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

2
2
  • 4 el Japanse sojasaus

Leg de tofu in een schaal en besprenkel met de sojasaus. Laat 3 uur marineren.

3
3
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamolie
  • 2 el zoete chilisaus
  • 4 el azijn

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng voor de dressing de sesamolie, chilisaus en azijn door elkaar.

4
4
  • 250 g basmatirijst

Schep door de komkommer en laat staan tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g winterpeen

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Breng een pan water aan de kook. Snijd de winterpeen in dunne schuine plakken.

6
6

Kook de peen 2 min., neem met een schuimspaan uit het kokende water en laat uitlekken in vergiet.

7
7
  • 200 g gesneden spitskool
  • 150 g verse sperziebonen
  • 125 g taugé
  • 100 g verse spinazie

Kook ook de kool en de sperziebonen 2 min. en laat uitlekken. Doe de taugé en spinazie in een zeef en schenk het kokende water uit de pan erover.

8
8
  • 400 g kant-en-klare satésaus

Verwarm de satésaus op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de tofu weer uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier.

9
9
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 el tarwebloem
  • 3 el zonnebloemolie

Meng de 5 spices met de bloem en wentel daar de plakken tofu door. Verhit de olie in een wok en bak de plakken tofu op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

10
10

Verdeel de rijst, alle groenten en de tofu over de borden. Schep er wat satésaus over. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.