bewaar
Tomaten-tuinbonensalade
Tomaten-tuinbonensalade
bewaar

Tomaten-tuinbonensalade

Een goedgevulde maaltijd verpakt in een salade van braadworstjes en tomaat.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

270 g

Catalaanse braadworst

450 g

diepvries tuinbonen

335 g

zoetzure gurkenviertel

660 g

witte bonen in pot

250 g

cherrytomaten

1 el

grove mosterd

7½ g

verse munt

Een goedgevulde maaltijd verpakt in een salade van braadworstjes en tomaat.

Aan de slag

1

Verhit de 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in 3 min beetgaar. Giet af.

3

Laat de augurken uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes van 1 cm. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Halveer de cherrytomaten en meng ze met de tuinbonen, augurken en witte bonen tot een salade.

4

Klop de rest van de olie, p.p. een halve eetlepel inmaakvocht uit de pot augurken en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade.

5

Snijd de munt fijn. Neem de worstjes uit de pan en snijd het vlees in plakjes van een ½ cm. Meng door de salade. Bestrooi de salade met de munt.