bewaar
Aziatische sperziebonen
Aziatische sperziebonen
bewaar

Aziatische sperziebonen

Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een oosters bijgerecht. Lekker met rijst.

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

verse sperziebonen

2 el

sesamolie

2 el

sesamzaad

6 el

seroendeng

Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een oosters bijgerecht. Lekker met rijst.

Aan de slag

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de sperziebonen en het sesamzaad met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de seroendeng erdoor.

tip

combinatietipLekker met gebakken rijst en saté. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.