bewaar
Aardappelkoekjes met chutney
Aardappelkoekjes met chutney
bewaar

Aardappelkoekjes met chutney

Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!

30 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

600 g

kruimige aardappel

400 g

zoete aardappel

2

uien

2

middelgrote eieren

15 g

verse koriander

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

2 el

tarwebloem

1 tl

zout

1 teen

knoflook

100 ml

zonnebloemolie

340 g

mangochutney

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor.

2

Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney.

tip

bereidingstipDe koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Aardappelkoekjes met chutney

Instructievideo - 02:52 min.