Pasta met zalm, spinazie en asperges
Snelle (lente)pasta vol zalmroze en fris groen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g verse groene asperges
- 300 g pappardelle (pasta, zak 500 g)
- 225 g verse pastasaus spinazie-ricotta (bakje, koelvers)
- 300 g verse spinazie
- 150 g gerookte zalmblokjes
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water met zout. Spoel af onder koud stromend water.
- Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Verwarm ondertussen de pastasaus op middelhoog vuur in een hapjespan of wok. Voeg de aspergestukjes, pasta en spinazie toe en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalm en (versgemalen) zwarte peper.

Pasta met zalm, spinazie en asperges
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 640 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pasta met zalm, spinazie en asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met zalm, spinazie en asperges

- 350 g verse groene asperges
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water met zout. Spoel af onder koud stromend water.
Tip: Dit noemen we blancheren.

- 300 g pappardelle
Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

- 225 g verse pastasaus spinazie-ricotta
Verwarm ondertussen de pastasaus op middelhoog vuur in een hapjespan of wok.

- 300 g verse spinazie
Voeg de aspergestukjes, pasta en spinazie toe en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn.

- 150 g gerookte zalmblokjes
Bestrooi met de zalm en (versgemalen) zwarte peper. Bon appétit!