Pita met falafel, paprikasalade en witte kaas
Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer!
715 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 rode uien
rode uien
2 tenen knoflook
knoflook
1 zak paprikamix
paprikamix
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 eetlepel witte natuurazijn
witte natuurazijn
15 gram verse krulpeterselie
verse krulpeterselie
150 gram witte kaas
witte kaas
400 gram falafel
falafel
4 grote pitabroodjes
grote pitabroodjes
170 ml yoghurt Griekse stijl 2%
yoghurt Griekse stijl 2%
85 gram veldsla
veldsla
Dit heb je nodig
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 04 - Zon op je bord
2020 week 39-40 - 2020 week 39-40
Allerhande Box week 22 2017 - Allerhande Box week 22 2017
Allerhande Box Week 38 2019 - Allerhande Box Week 38 2019
Allerhande Box Week 21 2018 - Allerhande Box Week 21 2018
Allerhande Box Week 2 2020 - Allerhande Box Week 2 2020
Allerhande Box - Allerhande Box
Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de helft van de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de 1½ el olie (per 4 personen) met de azijn en sprenkel over de paprika. Snijd de peterselieblaadjes fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.
Pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes en de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pita met falafel, paprikasalade en witte kaas
Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer!

hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de helft van de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de 1½ el olie (per 4 personen) met de azijn en sprenkel over de paprika. Snijd de peterselieblaadjes fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.
Pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes en de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
4 el milde olijfolie
1 el witte natuurazijn
15 g verse krulpeterselie
150 g witte kaas
400 g falafel
4 grote pitabroodjes
170 ml yoghurt Griekse stijl 2%
85 g veldsla
Dit heb je nodig
grillpan




