Duurzaamheid

Wat doet Albert Heijn met betrekking tot duurzaamheid?


Albert Heijn wil dat klanten met een gerust hart boodschappen kunnen doen. We verkopen meer dan 11.000 huismerkproducten en meer dan 46.000 producten in totaal. Producten die vaak in Nederland, maar ook op veel verschillende plekken op de wereld worden geproduceerd en geteeld. Dit brengt verantwoordelijkheid met zich mee, verantwoordelijkheid ten aanzien van de mensen die werkzaam zijn in de keten, dierenwelzijn en het milieu. We willen daarom onze nationale en internationale ketens kennen en zo proactief mogelijk vraagstukken/risico’s onder andere omtrent mensenrechten en milieu kunnen identificeren en aanpakken. We hebben meer controle en kunnen sneller veranderingen doorvoeren in onze huismerk producten, vandaar dat onze due diligence aanpak met deze producten begint. Alle andere partijen die ook producten aan ons leveren zullen we in de toekomst ook mee in gesprek gaan. Deze stappen borduren voort op bestaand beleid van ons moederbedrijf Ahold Delhaize, dat momenteel een global due diligence uitvoert uit bij alle merken en later dit jaar de resultaten zal bekendmaken.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Klik dan hier.


Minder verpakkingen en meer recycling

We vinden het belangrijk dat onze AH Eigen Merk producten duurzaam worden verpakt. En dat we zo min mogelijk materiaal gebruiken. We zijn ons ervan bewust dat wij als supermarkt veel verpakkingsmateriaal verbruiken. Maar dit heeft een reden: de verpakking draagt namelijk bij aan de houdbaarheid en voedselveiligheid van de producten en zorgt dat de producten te vervoeren zijn. Het kan wel altijd minder. Daarom verwijderen we zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal en zorgen we dat de verpakkingen goed te recyclen zijn. In 2018 gebruikten we al 4 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal. In 2025 wordt dit zelfs 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal en zijn al onze verpakkingen te recyclen.


Duurzame verpakkingen

Als een verpakking nodig is, wordt gekozen voor de meest geschikte en meest duurzame verpakking. De beste verpakking is volgens ons een verpakking die over de gehele levenscyclus (van grondstof tot afval) leidt tot een zo klein mogelijke impact op het milieu. Hierbij ligt de focus op het verminderen, hergebruik, recycling en de inzet van hernieuwbare grondstoffen.

Wil je meer weten over onze verpakkingen en hoeveel we al bespaard hebben? Klik dan hier.

Wat doet Albert Heijn tegen voedselverspilling?

Albert Heijn doet er alles aan om zo slim mogelijk in te kopen en zo min mogelijk voedsel te verspillen. Voedsel dat niet verkocht is willen we het liefste nog aanbieden voor menselijke consumptie. De ambitie van Albert Heijn is om in 2030 50% minder te verspillen (t.o.v. 2015) in samenwerking met onze klanten, partners en leveranciers. Onnodig voedsel weggooien is niet goed voor het milieu en je portomonnee. Hoe wij dit aanpakken? Dat vind je in dit handige downloadbare overzicht!

Wil je meer weten over wat wij doen tegen voedselverspilling? Klik dan hier.

Wat doet Albert Heijn met betrekking tot dierenwelzijn?

Bij Albert Heijn voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. We bieden een groot assortiment scharrel- en biologische kip en zijn op de hoogte van de leefomstandigheden van de kippen van de pluimveehouders met wie wij nauw samenwerken. Onze gesloten zuivelketen leidt tot meer weidegang voor koeien en jongvee.

Samen met het WNF staan we sterk in onze afspraken met alle vispartijen voor verantwoorde en gezonde vis . Albert Heijn biedt alleen nog Hollandse gecertificeerde garnalen

Wil je meer weten wat wij doen met betrekking tot dierenwelzijn? Klik dan hier.

Praat met AH