Veelgestelde vragen over ‘Duurzaamheid’
16 resultatenWat doet Albert Heijn met betrekking tot duurzaamheid?
Albert Heijn wil dat klanten met een gerust hart boodschappen kunnen doen. We verkopen meer dan 11.000 huismerkproducten en in totaal meer dan 46.000 producten. Deze producten worden vaak in Nederland en op verschillende plekken over de wereld geproduceerd en geteeld. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zoals het welzijn van de mensen in de keten, dierenwelzijn en het milieu. Daarom willen we onze nationale en internationale ketens goed kennen, zodat we proactief vraagstukken en risico’s, zoals mensenrechten en milieu, kunnen identificeren en aanpakken.
We hebben meer controle over onze huismerkproducten en kunnen hierdoor sneller veranderingen doorvoeren. Onze due diligence-aanpak begint met deze producten. In de toekomst willen we ook in gesprek gaan met andere partijen die producten aan ons leveren. Deze stappen zijn een uitbreiding van het beleid van ons moederbedrijf Ahold Delhaize, dat momenteel een globale due diligence uitvoert bij alle merken en later dit jaar de resultaten bekendmaakt.
Duurzaamheidsbeleid en Verpakkingen
We vinden het belangrijk dat onze AH Eigen Merk-producten duurzaam verpakt zijn en dat we zo min mogelijk materiaal gebruiken. We zijn ons ervan bewust dat we als supermarkt veel verpakkingsmateriaal verbruiken, maar dit is nodig voor de houdbaarheid en voedselveiligheid van producten. Toch kan het altijd minder! Daarom verwijderen we zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal en zorgen we ervoor dat de verpakkingen goed te recyclen zijn. In 2018 hebben we al 4 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal gebruikt. Ons doel is om in 2025 zelfs 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en dat al onze verpakkingen recyclebaar zijn.
Als een verpakking nodig is, kiezen we voor de meest geschikte en duurzame optie. De beste verpakking is er een die over de hele levenscyclus (van grondstof tot afval) zo min mogelijk impact op het milieu heeft. We richten ons op verminderen, hergebruik, recycling en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen.
Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid of over onze verpakkingen en hoeveel we al hebben bespaard? Klik dan hier!
Welke kwaliteit hebben de Blue Home producten?
Bij Albert Heijn vinden we duurzaamheid belangrijk. Daarom zijn de Blue Home producten gebouwd om lang mee te gaan, en hebben ze een extra lange garantieperiode van 3 jaar. Ook zijn de producten, wanneer relevant, PFAS vrij. Niet schadelijk voor de gezondheid en beter voor het milieu. Extra lekker!
Ik heb een vraag aan Albert Heijn over mijn studie, waar kan ik deze stellen?
Gelukkig vind je veel informatie snel en makkelijk online op ah.nl. Hier staat van alles, van dierenwelzijn tot onze geschiedenis en services. Ook vind je informatie over duurzaamheid en gezondheid.
Als je op zoek bent naar nieuwsberichten, pers- of beeldmateriaal, kijk dan op onze nieuwspagina. Financiële gegevens vind je in het jaarverslag van Ahold Delhaize, dat je kunt downloaden via aholddelhaize.com, want Albert Heijn heeft geen eigen jaarverslag.
En als je op zoek bent naar een stageplek, kijk dan op werk.ah.nl voor alle beschikbare stageplaatsen. Succes met je project!
Wat doet Albert Heijn tegen voedselverspilling?
Albert Heijn doet er alles aan om zo slim mogelijk in te kopen en voedselverspilling te minimaliseren. Voedsel dat niet verkocht is, willen we het liefste nog aanbieden voor menselijke consumptie. Onze ambitie is om in 2030 50% minder voedsel te verspillen ten opzichte van 2015, in samenwerking met onze klanten, partners en leveranciers. Onnodig voedsel weggooien is niet goed voor het milieu én je portemonnee.
Wil je weten hoe wij dit aanpakken en wat wij doen tegen voedselverspilling? Dat vind je hier!
Benieuwd wat je zelf kan doen om minder voedsel te verspillen? Bekijk dan het stappenplan tegen voedselverspilling.
Wat is de Buurtroute precies?
Kan ik de plastic tasjes van mijn vorige bestelling(en) inleveren?
Onze bezorgers willen graag bij iedereen op tijd komen, daarom kan je de kratten en tassen niet ter plekke uitpakken en weer meegeven. Dit kan natuurlijk wel bij een volgende bezorging.
Waarom werkt Albert Heijn aan digitale toegankelijkheid?
In Nederland leven ruim 4,5 miljoen mensen met een matige tot ernstige beperking. Elke dag moeten er zo’n 6 miljoen borden gevuld worden. Dat betekent dat heel veel mensen, met én zonder beperking, vertrouwen op de toegankelijkheid van onze producten en diensten.
Het is voor ons niet alleen een wettelijke verplichting om de toegankelijkheid van onze diensten te garanderen; onze klanten profiteren ook van een betere gebruikerservaring met duidelijke en gebruiksvriendelijke interfaces.
Samen maken we van beter eten de makkelijke keuze. Voor iedereen.
Wat doet Albert Heijn met betrekking tot dierenwelzijn?
Bij Albert Heijn nemen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn serieus. Dit heeft al geleid tot aanzienlijke verbeteringen. Met onze Beter Voor Natuur & Boer programma’s blijven we investeren in het welzijn van onze kippen, varkens en koeien, nu en in de toekomst. Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze vis, waar mogelijk, gecertificeerd is.
Wil je meer weten over wat wij doen met betrekking tot dierenwelzijn? Klik dan hier! Samen zorgen we voor een betere toekomst voor onze dieren!
Welke veranderingen heeft Albert Heijn gedaan voor digitale toegankelijkheid?
Om klanten beter te informeren over dit onderwerp, is er op de website algemene informatie over digitale toegankelijkheid toegevoegd. Ook is er een officiële toegankelijkheidsverklaring geplaatst, waarin we uitleggen wat we doen om aan de toegankelijkheidsnormen te voldoen. Deze verklaring wordt ook wel een conformiteitsverklaring genoemd.
Verder zijn de website en de Albert Heijn-apps (voor iOS en Android) meerdere keren grondig getest, zowel intern als door externe experts. Daarbij is gekeken naar alle criteria uit de WCAG 2.2 op niveau AA. De bevindingen uit deze onderzoeken zijn opgepakt en doorgevoerd, zodat onze digitale omgeving toegankelijker wordt voor iedereen.
Wat is digitale toegankelijkheid?
Digitale toegankelijkheid gaat over hoe websites en apps zijn ontworpen en gebouwd. Als deze goed in elkaar zitten, dan kan iedereen ermee uit de voeten. Ook mensen met een beperking. Denk aan iemand die slechtziend is, doof, of motorisch beperkt. Als digitale omgevingen slim en inclusief in elkaar zitten, sluiten ze niemand buiten.
Maar helaas is dat niet altijd het geval. Een video zonder ondertiteling, een site die je niet met een toetsenbord kunt bedienen, of een app zonder schermlezerondersteuning zijn drempels die sommige mensen letterlijk buitensluiten. En dat is een probleem. Want we leven in een wereld waarin je bijna alles online moet regelen: van bankzaken tot onderwijs, van solliciteren tot zorg of het bestellen van je boodschappen bij Albert Heijn.
Lees meer over digitale toegankelijkheid op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.