Albert Heijn is de meest duurzame supermarkt

Albert Heijn is voor de 4e keer uitgeroepen tot de meest duurzame supermarkt van Nederland!

Voor de vierde keer op rij hebben jullie (Nederlandse consumenten) ons uitgeroepen tot duurzaamste supermarkt van Nederland! Tijdens de uitreiking van de Sustainable Brands Awards 2020 werd dit bekendgemaakt. We hopen elke dag mensen te inspireren duurzame en gezonde keuzes te maken, daarom zijn we ook trots en vereerd met deze prijs. Bedankt!

Op deze site vind je meer informatie over duurzaamheid bij Albert Heijn en vind je tips & inspiratie over wat jij kunt doen.

Lees meer over Sustainable Brand Index 

Lees alles over duurzaamheid bij Albert Heijn in onze duurzaamheidsverslagen

Hoe kun jij minder voedselverspillen?

  • Check je voorraad. Wat moet eerst op?
  • Maak een planning en een boodschappenlijst.
  • Kook precies genoeg.
  • Gebruik je zintuigen bij de THT datum. Kijk, ruik en proef!
  • Zet je koelkast op 4 graden.
  • Weet waar je eten het best bewaart, gebruik hiervoor deze bewaarinstructie.
  • We verkopen Buitenbeentjes. Buitenbeentjes zijn groente en fruit die er anders uitzien dan we in Nederland gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine paprika's, kromme komkommers of appels die onvoldoende zijn gekleurd. Toch is er geen verschil in kwaliteit en versheid. Die is namelijk net zo goed!

Lees meer over de herkomst van onze producten

Duurzaamheid zit in onze genen

We willen je graag vertellen wat dit betekent voor onze vers, houdbaar en non-food huismerkartikelen. Voor deze artikelen die wereldwijd geteeld en geproduceerd worden, hebben we een proces opgezet om risico 's in de productieketen beter in kaart te brengen. Dit heet ons Due Diligence proces. Op deze manier proberen we verantwoording af te leggen over ons productieproces.

Lees meer over onze due diligence aanpak


Je kunt ook meer lezen over onze duurzaamheidseisen. Of voorbeelden bekijken van hoe wij duurzaamheid samen met leveranciers in onze ketens uitvoeren.

Meer lezen?

Wat is biologisch?

Biologische en niet-biologische producten lijken aan de buitenkant veel op elkaar, maar zijn op een verschillende manier geproduceerd. Hoe zit het nu precies?

Naar uitleg

Duurzaam eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet!

Meer informatie

5 tips om de biodiversiteit te vergroten

Wat minder vlees en plastic, wat meer groen en beestjes.5 tips om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten!

Lees hoe jij biodiversiteit kan vergroten