Albert Heijn is de meest duurzame supermarkt

Albert Heijn is voor de 4e keer uitgeroepen tot de meest duurzame supermarkt van Nederland!

Voor de vierde keer op rij hebben jullie (Nederlandse consumenten) ons uitgeroepen tot duurzaamste supermarkt van Nederland! Tijdens de uitreiking van de Sustainable Brands Awards 2020 werd dit bekendgemaakt. We hopen elke dag mensen te inspireren duurzame en gezonde keuzes te maken, daarom zijn we ook trots en vereerd met deze prijs. Bedankt!

Op deze site vind je meer informatie over duurzaamheid bij Albert Heijn en vind je tips & inspiratie over wat jij kunt doen.

Lees meer over Sustainable Brand Index 

Goed voor de wereld

Bij Albert Heijn geloven we dat we met veel kleine stapjes, grote resultaten kunnen behalen. Dat als we met z’n allen iedere keer een beetje meer doen, we ook iedere keer een beetje meer bereiken.
Zo kunnen we bijvoorbeeld meer doen voor de wereld, de mensen die onze producten telen of produceren en de dieren.

Winnaar meest duurzame supermarkt van Nederland volgens de Sustainable Brand Index in 2017, 2018, 2019 en 2020

AH Foundation steekt 2 miljoen in ontwikkelingsprojecten in Afrika

Albert Heijn gaat een gesloten, duurzame en transparante zuivelketen vormen met eigen boeren

Albert Heijn neem deel aan stichting samen tegen voedselverspilling

Koffie, thee en cacao is 100% UTZ gecertificeerd

49 supermarkten kregen een CO2 metamorfose

Duurzaamheid zit in onze genen

We willen je graag vertellen wat dit betekent voor onze vers, houdbaar en non-food huismerkartikelen. Voor deze artikelen die wereldwijd geteeld en geproduceerd worden, hebben we een proces opgezet om risico 's in de productieketen beter in kaart te brengen. Dit heet ons Due Diligence proces. Op deze manier proberen we verantwoording af te leggen over ons productieproces.

Lees meer over onze due diligence aanpak


Je kunt ook meer lezen over onze duurzaamheidseisen. Of voorbeelden bekijken van hoe wij duurzaamheid samen met leveranciers in onze ketens uitvoeren.

Lees alles over duurzaamheid bij Albert Heijn

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt van Nederland


Proefproject moet leiden tot verdere CO2-reductie

Albert Heijn heeft haar eerste circulaire supermarkt geopend in de nieuwe, duurzame wijk Westergouwe in Gouda. Bij de bouw en de inrichting van de winkel zijn zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen gebruikt. Daarmee is de vestiging de meest duurzame die de supermarktketen tot nu toe heeft gebouwd. Albert Heijn heeft eerder de ambitie uitgesproken om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit proefproject past in dat streven. Op basis van de ervaringen in Gouda verwacht Albert Heijn in de toekomst meer circulaire winkels te openen.

Bekijk video

Zelf ook bijdragen?

Dat kan op ontelbaar veel manieren die samen optellen tot indrukwekkende resultaten. Geen kassabonnetje nodig? Daarmee kunnen we jaarlijks wel 50.000 km kassarol besparen! Geen gratis plastic tasje meer bij de kassa, dat scheelt 600 kilo plastic per dag. Niet meer kopen dan nodig is, dan hoef je minder weg te gooien. Spaar niet alleen het milieu, maar bespaar ook geld in je portemonnee! Zet de koelkast een paar graden lager, dan kun je groente en fruit dagen langer bewaren. Hier op de site ontdek je nog veel meer tips.

Loading interface...