Beter voor programma's

We hebben langdurige samenwerkingen met bijna 450 melkveehouders, 100 varkensboeren, 200 pluimveehouders en 360 groente- en fruittelers. Samen investeren we in smaak, kwaliteit, innovatie, dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit, vaak al generaties lang. Binnen het programma maken we afspraken over onder andere duurzaamheid, innovaties en het verdienvermogen binnen onze voedselketen. De basis is een gezonde prijs voor elke boer en teler, in elk seizoen. Nu en in de toekomst. Zo laten we samen de aarde beter achter. Klanten kunnen bewust kiezen voor de duurzamere keuze, door het 'Beter voor Natuur & Boer' logo op producten in de winkel. Als onderdeel hiervan ontwikkelden we 4 unieke en directe samenwerkingen met onze Nederlandse boeren en telers.

Lees meer over Beter voor programma's

Dit doen wij voor duurzaamheid

Wij willen beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Beter eten is eten met respect voor mens dier en natuur zonder het verspillen van voedsel, plastic en verpakkingen en onnodige CO2 uitstoot. Samen met vaste boeren, telers en leveranciers zetten wij stappen om het steeds een beetje beter te doen.

Bekijk ons Missieverslag 2021

Steeds beter eten

Met minder dan 10 jaar te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in 2030 te halen, is er nog veel te doen. Met onze duurzaamheidsstrategie nemen we onze verantwoordelijkheid als het gaat om onze impact op mens, dier en milieu. De belangrijkste pijlers in ons duurzaamheidsbeleid zijn:

1. Gezondere leefstijl

We willen klanten en medewerkers helpen om gezonder en gevarieerder te eten en te leven. Dit doen we via ons Beter Eten  programma, herkenbaar aan de zeegroene kleur.  

2. Betere ketens

We verkopen meer dan 11.000 verschillende huismerkproducten. We vinden het belangrijk dat het voor iedereen inzichtelijk is hoe die producten van A tot Z gemaakt worden en wie erbij betrokken zijn.  We geven je graag inzicht in onze ketens.

3. Minder voedselverspilling

Voedselverspilling is nog altijd een grote uitdaging. Het is zonde van het eten, de energie die erin is gestopt om het product te maken én het heeft een negatief effect op het klimaat. Daarom doen wij zoveel mogelijk om minder te verspillen. Daarnaast helpen we ook onze klanten om thuis minder te verspillen met de nodige inspiratie. 

4. Beter verpakken

Als supermarkt gebruiken we veel verpakkingsmateriaal. Hoe duurzamer we dat doen, hoe beter. We focussen op minder materiaal, recyclebaarheid, hergebruik en de inzet van hernieuwbare grondstoffen. Lees meer over hoe wij beter verpakken.

5. Beter voor het klimaat

We doen er alles aan om onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verlagen. Dat doen we zowel in de productie als in de operatie en we stimuleren plantaardig eten. Meer lezen? We hebben alles over wat wij doen voor het klimaat op een rij gezet.

Uitgebreid lezen over deze onderwerpen?

Lees alles over duurzaamheid bij Albert Heijn in onze duurzaamheidsverslagen :

Missieverslag 2021

Voorgaande jaren:

Duurzaamheidsverslag 2020

Rapportage duurzame cacaoketen 2020

Duurzaamheidsverslag 2019

Duurzaamheidsverslag 2018

Duurzaamheidsverslag 2017

Alles op een rij in deze video

Pakketkluizen in de winkels

In 300 winkels staan nu pakketkluizen van budbee. Een superhandige manier om je pakketjes van onder andere bol.com te laten bezorgen. Je kan je pakketje meenemen tijdens het boodschappen doen. En het is ook nog eens duurzamer.

Hoe werkt het?

Ophalen:

1. Selecteer de budbee box in jouw Albert Heijn bij bezorgopties

2. Ontvang een 4 cijfer code wanneer je pakket wordt afgeleverd

3. Open de box via het intoetsen van de pincode op het scherm van de pakketkluis

4. Neem je pakketje mee

Retour:

1. Meld je pakketje aan voor retour

2. Ontvang de pincode

3. Type de 4 cijfer code in op het scherm bij de pakketkluis

4. Plaats je pakketje in de geopende pakketkluis

We vertellen je ook graag meer over:

Dierenwelzijn

Wij vinden het belangrijk onze dieren een zo goed mogelijk leven te geven. Zo werken we met onze ‘Beter voor’ programma’s aan een beter leven voor onze kippen, varkens en koeien.

Lees meer over onze aanpak

Biodiversiteit

Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp voor onze ketens van zowel dichtbij als ver weg. Om de biodiversiteit in Nederland en daarbuiten te beschermen, zijn we daarom diverse initiatieven gestart. 

Lees meer over onze aanpak

Mensenrechten

Bescherming van mensenrechten is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons in voor de bescherming van mensenrechten en het milieu in onze internationale ketens.

Lees meer over onze aanpak

Meer lezen over wat jij kan doen?

Plastic verpakkingen van de AH

5 tips om minder plastic te gebruiken

De wereld een stukje schoner maken is zo moeilijk nog niet. We delen 5 tips met je hoe jij minder plastic kan gebruiken.

Lees alle 5 tips

Duurzaam eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet!

Meer informatie
Wereldbol gemaakt van sla

5 tips om de biodiversiteit te vergroten

Wat minder vlees en plastic, wat meer groen en beestjes.5 tips om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten!

Lees hoe jij biodiversiteit kan vergroten