Smaakvolle truffelpenne met broccoli
6 ingrediënten, 15 minuten: meer heb je niet nodig voor deze rijke pasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne
- 600 g koelverse broccoliroosjes
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g magere gerookte spekreepjes
- 80 g truffel-paddenstoelentapenade (potje à 80 g)
- 60 g walnoten
Advertentie
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. uit. Schep de broccoli en tapenade erdoor en houd op laag vuur warm. Hak de walnoten grof. Schep de pasta met de walnoten door het spek-broccolimengsel. Voeg peper toe en serveer.
bereidingstip:
Bestrooi de pasta voor een extra kruidige smaak met 2 tl gedroogde tijm.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.045 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Smaakvolle truffelpenne met broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smaakvolle truffelpenne met broccoli
- 300 g volkorenpenne
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 600 g koelverse broccoliroosjes
Halveer ondertussen de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar.
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g magere gerookte spekreepjes
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. uit.
- 80 g truffel-paddenstoelentapenade
Schep de broccoli en tapenade erdoor en houd op laag vuur warm.
- 60 g walnoten
Hak de walnoten grof. Schep de pasta met de walnoten door het spek-broccolimengsel. Voeg peper toe en serveer.
bereidingstip:
Bestrooi de pasta voor een extra kruidige smaak met 2 tl gedroogde tijm.