Ba­sis­re­cept hum­mus

Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

(272) waardeer
midden-oosters bijgerecht Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook! 4 personen
3 272

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.
  2. Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.
  3. Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.

variatietip:

Varieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.

combinatietip:

Lekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

video

Knof­look snij­den

instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept hum­mus

1
1
  • 350 g biologische kikkererwten in pot

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook

Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.

3
3

Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen).

4
4
  • 3 el tahin sesampasta
  • ½ tl zout
  • 5 el water

Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.

5
5
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ tl milde paprikapoeder

Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.

variatietip:

Varieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.

combinatietip:

Lekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.