Kip teriyaki met groenten
Aziatisch gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 275 g meergranenrijst
- 200 g aspergebroccoli
- 250 g winterpeen
- 1 rode ui
- 1 bosje radijs
- 4 el wokolie
- 300 g kipfilet
- 160 g Japanse teriyakisaus
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aspergebroccoli in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de peen en aspergebroccoli 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar. Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.
- Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 985 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Kip teriyaki met groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip teriyaki met groenten
- 275 g meergranenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g aspergebroccoli
- 250 g winterpeen
- 1 rode ui
- 1 bosje radijs
Snijd de aspergebroccoli in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes.
- 2 el wokolie
Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.
- 300 g kipfilet
- 2 el wokolie
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin.
- 160 g Japanse teriyakisaus
Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.