bewaar
Mediterrane spinaziequiche
Mediterrane spinaziequiche
bewaar

Mediterrane spinaziequiche

Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
15 min. wachten
933waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse bladspinazie

150 g

zachte geitenkaas met honing 55+

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

2 tl

gedroogde oregano

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • zeef

Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

Aan de slag

1

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.

3

Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.

tip

combinatietipLekker met een frisse salade van 200 g romainesla, 3 el yoghurtdressing en 1 tl gedroogde oregano.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.