bewaar
Bruschetta gegrilde courgette en pecorino
Bruschetta gegrilde courgette en pecorino
bewaar

Bruschetta gegrilde courgette en pecorino

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1

ciabatta

5 el

olijfolie

1 teen

knoflook

½ tl

gedroogde tijm

1

courgette

50 g

Pecorino Romano (kaas)

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf het brood in met een 1/2 teen knoflook en leg op een schaal.

2

Doe ondertussen 3 el olie in een kom. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe aan de olie met de tijm, peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange dunne repen. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgetterepen in de knoflookolie en schep om.

3

Verdeel de courgette over de bruschette. Schaaf de kaas erover en serveer direct.

tip

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.